Хасково

Златаровци посрещнаха пролетта със засаждане на дръвчета в Дома за стари хора

Плодни дръвчета – праскови, кайсии и сливи засадиха десетокласници от хасковската Езикова гимназия в двора на Дома за стари хора в местността Кенана край областния град. Инициативата е част от дейностите по проект „Празниците с баба и дядо – топли и вкусни“, финансиран от Фондация „Благотворител“.

Плодните дръвчета не са избрани случайно, разказват десетокласниците. Те символизират настъпващата пролет, дълголетието и безсмъртието. Според християнските вярвания са носители на радост и хубав късмет.

Езикова

Златаровци и възрастните хора си дадоха обещание да се грижат добре за засадените дръвчета. Първите плодове овошките се очаква да дадат най-рано след 3 години.

Проектът „Празниците с баба и дядо – топли и вкусни“ златаровци спечелиха в края на миналата година. Създадоха филм за живеещите в Дома за стари хора. Отпразнуваха с тях Коледа, Баба Марта и Първа пролет. Предстои им среща в края на април, когато заедно с възрастните от социалната институция ще боядисват яйца и ще организират благотворителен обяд за Великден.

Кулминацията е през май. Тогава десетокласниците ще съберат впечатленията си от срещите с възрастните хора в онлайн сборник, който ще се превърне във виртуална среща на поколенията за знанието за традициите и опита на възрастните хора.

Партньори на младежите от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ са Община Хасково, информационният сайт Haskovo.info и Училищен вестник „Златаров“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гражданин
Гражданин
26.03.2019 15:42 15:42

Един страхотен клас, пълен с инициативни ученици. Успехите, постигнати в класната стая трябва да бъдат мерени в реалния живот. Браво!

Back to top button