Хасково

90% от Синята зона в Хасково вече е с паркоавтомати, монтираха още 6

Нови 6 паркоавтомата са монтирани в Синята зона в Хасково, съобщи управителят на „Тролейбусен транспорт“ Йордан Панев. Така автоматите стават общо 13 и 90% от зоната за платено паркиране е вече автоматизирана.

Синя зона
Йордан Панев

За новите паркоавтомати в бюджета на общината са били планирани 50 000 лв. Те са закупени след проведена обществена поръчка. Три са монтирани на улица „Цар Калоян“ при кръстовищата с улиците „Витоша“, „Пирин“ и „Атон“, по един са поставени на улица „Велико Търново“ до читалище „Заря“, на булевард „Раковски“ до хотела и на улица „Хаджи Димитър“ при къстовището с улица „Скопие“. Така цялото платено паркиране в централната част, заключено между булевардите „Стефан Стамболов“, „Съединение“ и „България“, е изцяло с паркоавтомати.

Очаква се да бъдат съкратени 3 – 4 инкасатори. Останалите ще работят към втори екип за контрол на Синята зона. Според Панев с паркоавтоматите услугата в Синята зона се подобрявала и се избягвал субективният фактор.

Читатели на Haskovo.info на няколко пъти сигнализираха, че някои от досегашните паркоавтомати не са настроени правилно и граждани се таксуват извън работното време на Синята зона. Панев каза, че в зоната вече са поставени табели с нейното работно време и автоматите са настроени. В работни дни Синята зона работи от 8:30 до 17:30 часа, а в събота от 9 до 14 часа. На празници зоната няма да работи, като ако има промяна в работното време тя ще бъде оповестена една седмица по-рано.

С паркоавтоматите в Синята зона ще се плаща за минимум 1 час. Ако в автомата се пуснат повече пари той изчислява за колко време е платено паркирането. Панев даде пример с пускането на 3 лв. в 17:20 часа. Тогава автоматът изчислява престоя до края на работното време и прехвърля платено паркиране за следващата сутрин.

Паркоавтоматите имали опция за плащане с карти, а ако са в единна система – с телефон или приложения. Това засега не е направено, но може да се надгражда.

Ще има и няколко зони само с абонамент, като засега това са местата по улица „Македония“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
пърс
пърс
01.11.2019 15:21 15:21

Не ви трябват и паркоавтомати. Познайте сега новия кмет на кого ще даде всички парко места в града не за 10, а за 20 години напред, и може би не фирмата ще плаща на града, а ние гражданите ще плащаме на тази ненаситна фирмаджийка, задето „стопанисва“ апетитните парцели. Ама като знае къде да вди…… краката.

Васил
Васил
01.11.2019 15:29 15:29

Коя е тя?

John
John
01.11.2019 16:59 16:59
Отговор до  Васил

същата, дето шалапатов я хулеше!

Back to top button