Хасково

Болницата подписва за делегирания бюджет в петък

д-р Тодор Пандов

д-р Тодор Пандов

В петък ще бъде подписан анексът със здравната каса за делегирания бюджет на хасковската болница, съобщи за Haskovo.info управителят й д-р Тодор Пандов. Това е крайният срок, който имаме, за да предприемем тази стъпка, уточни той.

Според предложения от касата вариант МБАЛ Хасково ще получава по 496 000 лева на месец, въпреки че от началото на годината до сега средно заработва по 750 000 лева.

Ден по-рано – в четвъртък д-р Пандов ще участва в среща на Асоциацията на областните болници, където ще бъдат обсъдени финансовите проблеми на лечебниците. Една от темите на разговорите ще бъде как болниците да получат вече заработените, но неизплатени от касата средства. За хасковската болница това са около 800 000 лева, които са фактурирани, но неполучени.

Това е юридически проблем и ще търсим законови средства за решаването му, каза д-р Пандов. На въпрос дали е възможен вариантът болниците да съдят касата за неизпълнение на договора той заяви, че това не е изключено ако асоциацията вземе такова решение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button