Регион

Дадоха предписания за ремонт на язовир „Кюмурлука“

От Главна дирекция „Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях“ са дадени предписания на собственика на язовир „Кюмурлука“ по техническата документация и по осъществяване на безопасната техническа експлоатация на съоръженията със срокове за изпълнение, съобщиха за Haskovo.info от Басейнова дирекция.

Изпълнението на предписанията подлежи на последващ контрол. Към настоящия момент в дирекцията няма постъпила информация от страна на Община Харманли за предприети действия от тяхна страна.

Haskovo.info припомня, че в края на септември в басейнова дирекция беше получен сигнал за спукана тръба след крана на основния изпускател на общинския язовир, разположен в землището на Харманли. Хората се притесняват, че може да се разруши язовирната стена. Сигналът е изпратен до общината.

На 10 октомври в Басейнова дирекция е постъпило писмо от председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, че на 29 септември служители на Главна дирекция „Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях“ са извършили съвместна проверка на язовира с представител на Община Харманли.

От извършения оглед на съоръженията на язовира е установено, че изходящата шахта на основния изпускател е запълнена с вода. Налице е теч над тръбата на основния изпускател, като не е установено изнасяне на частици от земния материал на язовирната стена. В тази връзка са дадени и предписанията за извършването на ремонт, допълват от Басейнова дирекция.

Сигнал за спукана тръба на язовир в Харманлийско, настояват за спешен ремонт

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button