Регион

Минерални бани ще посрещне българчета от чужбина

Община Минерални бани ще посрещне деца от българските общности в чужбина.

Изпълнителната агенция за българите в чужбина съвместно с Община Тополовград и читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“ обсъди проведеното „Забавно лято в България“, перспективи и възможности за реализация в различни общини.

Това лято в Тополовград гостуваха 10 деца от Болград, Украйна, които общуваха със свои връстници от града. Богатата програма даде възможност на децата да опознаят интересни места и забележителности в Хасковска област и в други краища на България. Те рисуваха, пяха и танцуваха заедно, създаваха приятелства.

ДецаПрисъстващите на форума в Тополовград застанаха зад идеята добрата практика да разширява своя обсег и администрации, училища и читалища заедно с активни граждани да продължат да работят заедно и да реализират добри и стойностни инициативи, насочени към децата от български общности в различни държави като Сърбия, Молдова, Албания. Целта е съхраняване и засилване на връзките с младите представители на сънародниците ни зад граница.

През следващото лято инициативата ще разшири географското си присъствие с участието и на общините Минерални бани в Хасковска област и Алфатар, област Силистра.

Във форума участваха изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за българите в чужбина Райна Манджукова и кметът на Община Тополовград Божин Божинов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ivan Ivanov
Ivan Ivanov
23.12.2023 20:57 20:57

И ще ги посрещнат… пак в чужбина!🙂

Back to top button