Хасково

Осъдиха общината заради ухапана от бездомно куче ученичка

Поредният пострадал след ухапване от бездомно куче в последните години осъди Община Хасково.

Районният съд е постановил вчера общината да изплати 2000 лв. на хасковлийка, която е била ухапана от улично куче на 8 май 2018 г. Тогава тя е била на 15 години. Обезщетението за претърпените болки и страдания следва да бъде изплатено с лихвите.

На 8 май 2018 г. около 20 часа ученичката се прибирала с баща си, когато внезапно били нападнати от безстопанствено куче, което я ухапало по десния крак. Пострадалата се извикала от болка и кучето избягало, а баща й я закарал в Спешно отделение.

Раната била много дълбока и тя била освободена от учебни занятия за 20 дни. В следствие на стреса започнала да страда от безсъние, да сънува кошмари и да изпитва панически страх при вида на каквото и да е куче.

От общината считат предявения иск за недопустим, недоказан и неоснователен. Според съда обаче в случая може да се направи обоснован извод за претърпените от ищцата болки и страдания в степен, която налага парично обезщетяване.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Я.Колева
Я.Колева
10.02.2024 16:48 16:48

След 6 години!??

Анонимен
Анонимен
10.02.2024 17:57 17:57
Отговор до  Я.Колева

По добре късно от колкото никога…

Анонимен
Анонимен
11.02.2024 9:33 9:33
Отговор до  Я.Колева

Да, изглежда не сте си имали разправии с общината и се радвам. Такова е – тръгнеш ли да си търсиш правата и се стигне до съд, приготви си 3-4-5-6 години по мъките.

Back to top button