Хасково

Зачестяват случаите на умишлено отровени кучета в Хасково

Зачестяват сигналите за отровени кучета в Хасково. Читатели на Haskovo.info алармираха, че от известно време насам масово из различни квартали на града се хвърля отрова, от която страдат и домашните животни.

Редица са публикациите и в социалните мрежи за пострадали домашни кучета, които са яли отровена храна при разходка.

Това не е нормално, това издевателство върху беззащитни животни, посочват хасковлии и уточняват, че проблемът не е в животните, а в липсата на приюти, където да живеят.

От една от големите ветеринарни клиники в Хасково коментираха пред Haskovo.info, че само през миналата седмица са имали 3 случая с отровени домашни кучета. Те са от различни части на Хасково – кварталите „Орфей“, „Куба“ и района около парк „Ямача“.

При повечето случаи животните са пострадали при разходка, най-често след като са яли нещо край контейнери за отпадъци, където се събират и бездомни кучета. Ветеринарите обаче не са категорични дали става въпрос за целенасочено хвърлена отрова или случайно попаднала там. Имало и случаи, когато се тровят кучета, отглеждани в дворове.

Как ще протече състоянието на пострадалото животно зависи от вида на отровата, погълнатото количество и реакцията на собственика, разказват ветеринарите. Различните видове отрови действат по различен начин – някои увреждат вътрешните органи, други – нервната система, едни по-бавно, други дори внезапно. При някои от пациентите е достатъчна промивка, но при други се стига до летален край, независимо от положените грижи.

От общината коментираха пред Haskovo.info, че нямат подадени сигнали за хвърлени отрови в Хасково. „Препоръчваме на гражданите, които разполагат с такава информация да подават сигнали към МВР за установяване на нарушителя“, допълниха от кметството. От полицията също казаха, че при тях нямат постъпили подобни сигнали от граждани.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасковлия
Хасковлия
26.02.2024 22:43 22:43

Ами ако общината си вършеше работата хората нямаше да прибягват до тези мерки.Само че тези кучета се събират на глутници по 5-6 и повече,стават агресивни и нападат. И аз обичам кучета НО ако застрашат моето дете като се прибира от училище и аз бих ги избил.

Летящия холандец
Летящия холандец
27.02.2024 8:10 8:10
Отговор до  Хасковлия

Община няма. Има само събирачи и крадци на данъци. Там са наредени послушковци и Лилянов диктува как да му обслужват интереса.

Педаловрътко
Педаловрътко
27.02.2024 11:35 11:35

И до новия лидл има за чистене ,че ме лаят с коолото.

shteteprysna
shteteprysna
06.03.2024 10:16 10:16
Отговор до  Педаловрътко

мамата ти деба умряла скапан пидал.

Джералд Даръл
Джералд Даръл
29.02.2024 15:19 15:19

общината да не препоръчва, а да спре да плаща на разни пияндета да хвърлят отрова. Всички знаем какво става и сигнали няма да има , защото знаем и че гарван гарвану око не вади. В крайна сметка излиза че със собствените ми пари от данъци може да ми отровят животното!!!!!!!!!!!!

Back to top button