Регион

Организират благотворителен футболен турнир в помощ на Дани

IX-тото издание на аматьорската футболна лига „Help cup“ ще се проведе на 2 март от 12 часа на изкуственото игрище на спортен комплекс „Раковски“ в Димитровград, съобщават от общината.

Отборите ще играят с благотворителна цел в помощ на 4-годишния Дани, който е с увреждане на лявата ръка, получено при раждането му. Диагнозата е Акушерска пареза тотален тип, с няколко прекъснати нерви и други разкъсани, което обездвижва цялата лява ръка на детето.

В инициативата са заявили рекорден брой участници – 16 отбора. На място ще има кутия за събиране на средства за възстановяване на детето след прекарана операция. Така, че и всеки зрител, който реши ще може да внесе своето дарение за малчугана.

Събраните средства ще бъдат внесени по сметката на семейството за следоперативна терапия и възстановяване на малкия Дани. Момчетата от аматьорската лига провеждат подобна благородна инициатива за втори път в помощ лечението на малко дете, като предния път успяха да съберат над 3800 лв. Сега амбицията им е да надминат тези средства.

Футболните срещи ще се играят по предварително изтеглен жребии преди турнира на принципа на елиминациите.

Всеки, който иска да помогне на детето, може да го направи ТУК.

Малкият Дани има нужда от помощ, за да прегръща с две ръце

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button