Хасково

Учениците от Малево спечелиха състезанието „Трети март – славна дата“

Учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в хасковското село Малево спечелиха състезанието „Трети март – славна дата“, посветено на националния празник.

В Младежкия център се състезаваха деца от три отбора, като втори се нареди отборът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Хасково, а трети е ОУ „Христо Ботев“ – село Войводово. Организатор на традиционната надпревара е школата по етнография при Младежкия център.

Децата се състезаваха в шест кръга. Първият кръг включваше въпроси, свързани с Васил Левски, Априлското въстание и Руско-турската война.

В останалите кръгове учениците трябваше да разпознават картини, паметници и личности, да подреждат пъзел, да представят жива картина на избрано събитие, подреждане на стихове и да познаят имената на възрожденски песни. Те бяха оценявани от жури и подкрепяни от свои съученици и учители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button