Хасково

Петър Велев ще представя областта на олимпиадата по лингвистика, 6 са по астрономия

Петър Велев от 9 Б клас на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ е единственият ученик от Хасковска област, който е класиран за финалния кръг на националната олимпиада по лингвистика, похвалиха се от гимназията.

Негов ръководител е преподавателят Ваня Гочева. Той е класиран и за националния кръг по астрономия с ръководител Йоанна Кокотанекова.

През миналата учебна година Петър стана първи на националното състезание по лингвистика, а през тази е първи на математическия турнир „Перперикон“ с международно участие и трети на математическия турнир „Иван Салабашев“.

ПМГ
Петър Велев

Във финалния кръг ще участват още осмокласникът от ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград Константин Стоянов, Енрике Диаз в 7 клас на ПМГ – Хасково, Теодор Иванов в 9 клас на ПМГ – Димитровград, Стела Бинева в 11 клас на ПМГ – Хасково и нейният съученик в 10 клас Мартин Недев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button