Регион

Служители на Фронтекс вече подсилват българо-турската граница

Нови служители на Фронтекс – Европейската служба за гранична и брегова охрана, вече пристигат на българо-турската граница, съобщават от МВР.

Те извършват съвместна операция с българските си колеги. Ротацията на граничните полицаи от ЕС в България се извършва на всеки 4 седмици. Постепенно броят им на българо-турската граница ще бъде утроен в сравнение с края на миналата година.

Haskovo.info припомня, че това беше анонсирано от изпълнителния директор на Фронтекс Ханс Лейтенс, който посети ГКПП „Капитан Андреево“ на 29 февруари.

ГраницаСлед запознаване с оперативната обстановка граничните полицаи от Фронтекс се разпределят по конкретните си места. Сред тях има експерти по документи, служители по разкриване на трансгранични престъпления, водачи на кучета и гранични служители на ЕС, извършващи дейности по граничен контрол, допълват от МВР.

ГраницаСъвместната операция с България е част от първия контингент на Фронтекс, заедно с тези в Румъния, Молдова и Грузия. Нейната специфична цел е да оказва техническа и оперативна помощ на националните власти по въздушните, сухопътните и морските граници на България.

Граница

Увеличават служителите на Фронтекс по турската граница

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button