Хасково

Допуснаха 1 538 до матурата по български език в Хасковска област

1 538 абитуриенти са допуснати до задължителния държавен зрелостен изпит по български език и литература в Хасковска област, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

За втората матура по предмет по избор са записани 756 абитуриенти, а 686 ще държат държавен изпит за придобиване на професионална квалификация. 64 младежи са подали заявления за явяване на трета матура по желание.

За поредна година най-предпочитаният предмет е английски език, който е заявен от 413 зрелостници. На второ място е географията – 67 младежи, следвана от история – 66 и математика – 62.

Матурата по български език ще е на 17 май от 8:30 часа, вторият изпит е на 20 май, а третият ДЗИ по желание ще се провежда в периода от 22 до 31 май. В 22 училища в региона ще има държавни зрелостни изпити, допълниха от РУО.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Александрова
Александрова
28.03.2024 18:00 18:00

Все още не са допуснати, а са подали заявление да се явят. Едва след приключване на учебната година за 12 клас ще се види броя на допуснатите – тези, които завършват без слаба оценка.

Back to top button