Регион

Залесиха нови площи край Тополовград и Маджарово

Летен дъб и полски ясен ще растат на територията на Държавното ловно стопанство в Тополовград.

Залесените площи са 5,5 хектара. Новозалесени 6,3 хектара ще увеличат и зеленото богатство на територията на Държавното горско стопанство – Маджарово. Планирана е и подготовка на почвата за предстоящите залесявания през следващата година в община Маджарово.

Горските територии растат в рамките на инициативата „От Желязната завеса до Зеления пояс: Възстановяване на екологичните мрежи в Югоизточна България“. Водещата организация е сдружение „Българско дружество за защита на птиците“, с което „Югоизточно държавно предприятие“ – Сливен има сключено партньорско споразумение за сътрудничество. Дейностите ще продължат чак до 2027 г.

В рамките на традиционната Седмица на гората ДГС – Маджарово организира в следващите дни почистване на замърсени участъци в горски територии. В Ивайловград ще има информационна кампания „Гората е живот и обща отговорност“. Горското стопанство ще раздаде листовки с прикрепени семена на различни дървесни видове за насърчаване на стремежа за засаждане на повече дървета и превръщане на околната среда в по-чисто и зелено място за живеене. Малките ученици от 1 до 4 клас са поканени да участват в конкурс за рисунка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button