Спорт

Диа Евтимова се класира за финала на двойки в Анталия

Хасковлийката Диа Евтимова се класира за финала на двойки на турнира на клей в турския курорт Анталия с награден фонд 15 000 долара, съобщават от федерацията по тенис.

Поставените под №3 Евтимова и италианската й партньорка Верена Мелис отстраниха водачките в схемата Наталия Седлиска (Германия) и Дога Тюркмен (Турция) след обрат с 4:6, 6:3, 10:7. Полуфиналната среща продължи час и 28 минути.

Българката и италианката изостанаха с 1:3 в първия сет и отстъпиха с 4:6, но във втория заиграха по-стабилно и поведоха с 4:1.

Диа Евтимова и Верена Мелис задържаха аванса си до успешното 6:3 и изравниха, а в тайбрека спечелиха с 10:7 точки.

Ани Вангелова пък отпадна на полуфиналите на двойки на турнира по тенис на клей в румънската столица Букурещ с награден фонд 15 000 долара. Българката и Александра Жучанска (Полша) отстъпиха с 4:6, 3:6 на румънките Елена Бертеа и Лавиния Танесе.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button