Хасково

Издирваният за тероризъм гледал видеа с убийства, има забрана да влиза в училища

18-годишният Мишел Клеман, издирван от френските власти е гледал видеа с убийства, подтикващи към тероризъм, е записано в европейската заповед за арест.

Това стана ясно на днешното заседание в Хасковския окръжен съд, на което бе гледана мярката му за неотклонение.

Наскоро Клеман е разтревожил студентите в университетски факултет, като се е появил там с мюсюлманска одежда. Младежът искал да се срещне с девойка, която видял в джамията на града си във Франция. Той е със забрана да влиза в училища и университети.

От прокуратурата поискаха най-тежката мярка „задържане под стража“. Адвокат Веско Георгиев обаче поиска подзащитният му да бъде освободен, защото според българското законодателство гледането на видеа с насилие не е престъпление и даде за пример многото анимационни филми, изобилстващи с убийства.

Френските власти наложили на Клеман забрана да напуска своя департамент. Въпреки това той тръгнал към Турция, където заяви, че щял да се чувства по-спокойно, а в родината му го набеждавали за терорист, какъвто той отрича да е.

Съд

Haskovo.info припомня, че французинът бе задържан на 28 септември на ГКПП „Капитан Андреево“ при опит да влезе в Турция.

Пред хасковския съд френският младеж каза, че не иска да бъде предаван на френските власти, а желае да бъде освободен и да отпътува за Турция.

В крайна сметка хасковският съд остави Мишел Клеман в ареста, за да не се укрие и да осуети изпълнението на европейската заповед за арест. Мярката може да се обжалва пред Пловдивския апелативен съд, а същинското дело по екстрадицията ще е по-късно през октомври.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button