Регион

Пловдивският съд остави в ареста шестимата, задържани за корупция на Капитан Андреево

Пловдивският апелативен съд потвърди мерките за задържане под стража за шестимата митничари и гранични полицаи, арестувани за корупция на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщиха за Haskovo.info техни адвокати.

Днес бе обжалването на ареста им, постановен на 2 октомври от Хасковския окръжен съд. Така с най-тежката мярка „задържане под стража“ остават: граничните полицаи Георги Сирмов, Петър Нацков, Мариян Куртов и митничарите Константин Глушков, Костадин Чорбаджиев, Симеон Николов.

Haskovo.info припомня, че митничарите и граничните полицаи бяха арестувани на 30 септември при акция на специализираното звено “Антикорупция” на ГКПП “Капитан Андреево”. Досъдебното производство пък е от 2015 г.

На хасковското дело стана ясно, че в производството има показания на таен свидетел 001, който е турски шофьор на автобус. Той свидетелства, че митничарите и граничните полицаи са му искали и приемали различни суми пари в долари и евро.

На 2 октомври хасковският съд наложи по-леки мерки за неотклонение на митничарите Любомир Апостолов и Пламен Русев – подписка, а митничарят Валери Казаков е с „домашен арест“. Това бе протестирано от прокуратурата, но Апелативният съд потвърди тези мерки.

Около 40 митничари и гранични полицаи от „Капитан Андреево“ протестираха пред съдебната палата в Пловдив срещу задържането на техните колеги.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button