Хасково

Училището за родители: Вдигайте имунитета на децата си в сезона на вирусите

„Имунитетът, начини на повишаване и профилактика на респираторните вирусни инфекции“ бе темата на първото Училище за родители, което се проведе днес в Общностния център в Хасково. На срещата с майките беше представена и козметика, подходяща за бебета и деца.

Инициативата е на гинекологът в центъра д-р Надежда Стайкова. Освен с медикаменти, имунитетът може да се повишава по естествен път с правилни режими на хранене.

Училище

Специалистите препоръчват майките да хранят децата си с повече свежи плодове, сокове и нектари, приготвени от самите родители. Децата трябва да приемат повече млечни продукти и храни богати на белтъчини. „Много е лесно да ги натъпчем с каши, но от кашите имунитет не се получава“, допълни д-р Стайкова. Лекарите препоръчват на майките да не се предоверяват на прочетеното в интернет, а да се консултират със специалисти.

Училище

Следващата среща на майките с лекарите в Общностния център ще е след месец.

Директорът на центъра Мирослава Иванова съобщи за Haskovo.info, че в четвъртък от 13 часа в АГО ще гостуват специалисти, които ще консултират майките там.

Всеки вторник пък се провеждат консултации в Здравния център в кв. „Република“ от 9 до 14 часа. В този ден там има и стоматолог, който вече прави скрининг на малчуганите от детската градина.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button