Регион

Напъхаха контрабандни цигари в резервоар, младеж изгърмя с трева

Резервоар на лек автомобил Мерцедес, пълен с контрабандни цигари, откриха митничарите от Митница Пловдив на българо-гръцкия ГКПП „Капитан Петко войвода“, съобщават от Агенция „Митници“.

Иззети са 10 200 цигари от бензиновия резервоар на колата с благоевградска регистрация. Колата е пътувала с включена газова уредба в посока от Гърция за България, управлявана от български гражданин.

По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която се установява, че вместо с бензин, резервоарът е пълен с цигари без акцизен бандерол. Установено е още, че цигарите са закупени от Турция, но е избран обиколен маршрут в опит да се избегне митническа проверка.

Укритите 510 кутии цигари са иззети. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Пловдив.

24,5 кг. безакцизен тютюн конфискуваха димитровградските полицаи. Вчера те са проверили лек автомобил Рено на изхода на Меричлери. В колата, управлявана от 41-годишен мъж е пътувала и 36-годишна жена. Открити са 20 кг. от общото количество нарязан тютюн. Последвала е проверка в жилището на жената на улица „Въчо Банев” в Меричлери, където са намерени останалите 4,5 кг. тютюн.

6 грама канабис откриха хасковските криминалисти в непълнолетен. Вчера в 10:30 часа на булевард „България” е извършена проверка на 17-годишен тийнейджър от областния град. В него са намерени 4 топчета със суха зелена листна маса – канабис, които са иззети с протокол за доброволно предаване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button