Регион

Борисов се срещна с бежанците в лагера, обвиниха 18 за погрома

Главният организатор на това, което се случи в бежанския център в Харманли снощи, е разпознат. Той е задържан, а преди време е задържан и в Германия за разпространение на наркотици, бил е експулсиран от там.

От четири месеца е в България и за това време е създал тази организация. Това съобщи министър-председателят в оставка Бойко Борисов, който посети бежанския лагер в Харманли.

По думите му подобни бунтове са били организирани и в центровете в други държави, а целта е да има огромен натиск, за да се преместят по-бързо големи маси хора в цяла Европа.

„Това, което се случи снощи, е голям мотив за всички, които настояваха да не се преминава към центрове от затворен тип“, каза премиерът в оставка.

Лагер

„Не искам да деля хората на националности – срещнах се и с едните, и с другите. Има едни, в очите на които не мога да опиша какво видях. Те са с деца, с жени, бягат от ракетите. За пореден път призовавам хората и в Москва, и във Вашингтон, да се спре тази война“, добави той.

Борисов подчерта, че има и такива бежанци, които считат, „че сме им длъжни, че са намерили стадо без кучета. По различен начин ще се отнасяме към тях. Максимално бързо ще се търси начин да се екстрадират“.

Лагер

До четвъртък ще бъдат завършени всички съоръжения в центъра за бежанци.

„Ще изолираме тези, които не искат да спазват правилата“, категоричен е Борисов. Той уточни, че те ще бъдат изпратени в стари казарми по границата.

Междувременно Районната прокуратура в Харманли повдигна обвинение на 18 бежанци от лагера в Харманли след снощните размирици там.

Haskovo.info припомня, че от днес по охраната на външния периметър на лагера се включиха 60 военни, 40 от които са от хасковското военно формирование 52 740.

Лагер

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
желю
желю
25.11.2016 22:46 22:46

браво на бат боико тои винаги ще е номер 1

теню тенев
теню тенев
26.11.2016 14:00 14:00

Батко ви Бойко чак сега разбрал за готвените протести в лагера че там имало и терористи БАТѝКА ами вече 2 г имаш министър Бачварова тя спеше ли през това време БАТьКА сдавай власта и партията и се хващай за охранителната си фирма както навреметосъс СИК и ВИС 2 Там е живота ти не си за лидер и министър с това поведение и МАНТАЛИТЕТ

Back to top button