Хасково

Удължиха ваканцията за трите училища, отстраняват аварията в болницата

Удължиха ваканцията с 3 дни на училищата в ивайловградските села Белополци, Железино и Свирачи. Кметът на общината Диана Овчарова съобщи за Haskovo.info, че тази сутрин е получила заповедта от МОН.

Искането за обявяването за неучебни 17, 18 и 19 януари бе направено вчера заради заснежените и заледени пътища. Това затруднява траспортирането на децата и преподавателите от съседните села до училищата.

От Регионалното управление на образованието – Хасково съобщиха, че нямат информация тази сутрин да има проблеми с нормалното започване на учебните занятия.

Както Haskovo.info писа, до сряд включително в хасковското ОУ „Св. Климент Охридски“ ще почвят училище в 9 часа, а в хасковското „Никола Вапцаров“ и минералбанското „Асен Златаров“ са с намалени часове.

Всички пътища в региона са проходими при зимни условия, установи при проверка рано тази сутрин областният управител Станислав Дечев.

Засега във всички населени места има ток и вода, осигурен е достъпът до всички села. Очаква се през целия ден да продължат валежите от сняг, на места от дъжд и сняг, затова съветът към шофьорите е да бъдат внимателни и да се съобразяват с пътните условия.

Екип на EVN Пловдив започва работа по прокарване на ново захранване на МБАЛ Хасково. Както Haskovo.info писа, заради максимално натоварване на системата, се наложи вчера да бъде спряно електрозахранването на три отделения в областната болница – Урология, Инфекциозно и УНГ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
123
123
17.01.2017 10:41 10:41

Да няма проблем с нормалното започване на занятията, но има с тролеите, извозващи децата ни до Механотехникума. Защо сутрин децата ни се возят в претъпкан тролей,където освен, че стоят прави то дори няма къде да се хванат за което и плащат. А някои деца не ползват тролей, защото няма къде да се качат? При едно по- рязко спиране помислете какво може да се случи. А тогава кой ще поеме отговорност- Тролейбусен транспорт или Общината? Или никой не го интересува, а децата ни са потърпевшите. Благодаря ви и се надявам на съдействие

Анонимен
Анонимен
17.01.2017 11:03 11:03
Отговор до  123

Какво точно съдействие очаквате? Да свалят половината деца, за да шма вашито къде да седне ли?

123
123
17.01.2017 11:29 11:29
Отговор до  Анонимен

Не, не очаквам да свалят деца, но да има още един тролей или този 408 да бъде само за децата. А това не го написах, защото моето дете няма къде да седне, то може да пътува и правостоящо. Но така ли трябва да бъде? Нима трябва да си затваряме очите за всички нередности?

Анонимен
Анонимен
17.01.2017 14:54 14:54

На общинарите не им дреме за нас и нашите деца. Ако беше така щяха да почистят тротоарите и улиците, а не да се мъчим като грешници и да се чудим как да не се потрошим в тоя лед!

Back to top button