Любопитно

Владимир Зарев ще е шеф на журито на „Южна пролет“

XLV Национален конкурс за дебютна литература „Южна пролет” се организира от община Хасково от 19 до 21 април.

Дебютантите ще бъдат оценявани от компетентно жури с председател Владимир Зарев, който е писател и редактор. Миналата година шеф на журито бе проф. Светлозар Игов.

За участие в конкурса се приемат първи книги, киносценарии и пиеси на автори до 40-годишна възраст в следните жанрове: поезия, проза, литературна критика и литературна история, детска литература, филмов сценарий, драматургия.

Община Хасково присъжда във всеки от шестте жанра награда „Лауреат” с бронзова статуетка „Пегас” и парично възнаграждение в размер на 1000 лв.

Общината връчва и награда на името на първия български книгоиздател „Александър Паскалев” в размер на 2000 лв. за цялостен принос в областта на литературата и изкуството. Ще бъдат присъдени и допълнителни награди.

Книгите, киносценариите и пиесите за конкурса следва да са издадени в периода от 1 януари 2016 г. до 30 март 2017 г. включително. Те трябва да се представят най-късно до 30 март в четири екземпляра заедно с биографични данни за автора, негова снимка (по възможност в размер за паспорт), e -mail и мобилeн телефон на адреса на община Хасково на пл. „Общински“ №1, Дирекция “Хуманитарни дейности и обслужване на населението”.

За базара на дебютната литература е необходимо участниците да предоставят по 10 броя от своите книги – при пристигането си в Хасково.

Община Хасково поема разходите за нощувки на участниците в конкурса.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Браво на ГРОБ-доьр шеф на журито
Браво на ГРОБ-доьр шеф на журито
31.01.2017 20:50 20:50

„ГЕРБ задьлбочи пропастта между управляващи и народ.“ Партия ГЕРБ няма моралното право да поиска отново властта. Управлението по времето на Борисов доведе Бьлгария до икономически крах.Това управление не даде в никакьв случай пример за сьвест и морал. Напротив,то сякаш задьлбочи пропастта между управляващи и народ.“

Браво на ГРОБ-добьр шеф на журито
Браво на ГРОБ-добьр шеф на журито
31.01.2017 20:54 20:54

Това го е казал писателят Владимир Зарев

МАРИНА МАРИНОВА
МАРИНА МАРИНОВА
31.01.2017 20:58 20:58

пиши поне без правописни грешки

Браво на ГРОБ-добьр шеф на журито
Браво на ГРОБ-добьр шеф на журито
31.01.2017 21:17 21:17

Като няма какво да кажете по сьщество,се хващате за правописните грешки.

Вера
Вера
01.02.2017 16:45 16:45

ГЕРБ доказват , че съдят за хората по професионалните им качества а не по паритйната им принадлежност! Браво г-н Беливанов! Прекрасен избор. Дори да е ПР Ход уцелили сте

До "Верка"гербаджийката
До "Верка"гербаджийката
01.02.2017 19:04 19:04

„Верче“,кажи сега ти на кьв пост работиш при „г-н Беливанов“.

Руска
Руска
02.02.2017 12:55 12:55

Как може когато говорим за българска литература, когато става въпрос за един емблематичен конкурс за Хасково, който дава подкрепа на младите автори да говорим за политика?!! Изумявам се как някои хора могат да търсят политика в това кой е шеф на журито. Зарев е автор! Той е достоен да бъде председател на журито. Предполагам община Хасково са го оценили като авторитет и са го поканили. Кой тука говори за ГЕРБ или за де да знам коя си паритя. Ако пък е против ГЕРБ както говорите, още един плюс за общината, че гербаджийски кмет е допуснал политически противник да е председател на журито. И за това ли трябва да го плюете?!

Споко,Руске,цункай си кмета
Споко,Руске,цункай си кмета
02.02.2017 18:14 18:14

Руске,не го плюем,ма,успокой се. Просто цитираме какво казват умните хора за малоумната ви партия. Вече и да цитираме ли ни забранявате?

Back to top button