Обновяват “Осми март” със 100 бона в Димитровград

Регион
Димитровград

Община Димитровград спечели проект за обновяване на дворното пространство на Детска градина “Осми март” на обща стойност 99 980 лв.

Проектът се реализира по “Красива България” на Министерство на труда и социалната политика като част от активните мерки и политики на пазара на труда за намаляване на нивата на безработица в страната и е с 50% съфинансиране от Община Димитровград.

Обектът представлява част от дворно пространство към детска градина „Осми март” и обхваща североизточната част на двора. Към настоящия момент, тази част от дворното пространство е затревена, но не е пригодена за игри и занимания на открито с децата от детската градина. В нея има само едно спортно игрище с размери 15/8м., което в проекта ще бъдат запазени.

Предвидено е допълване, подмяна и изграждане на алейната мрежа и функционално обогатяване на дворното пространство. Площите са обособени като отделни детски площадки за 4 групи. Предвидени са пейки и кошове за отпадъци, както съоръжения за деца с двигателни проблеми. Заложен е достъпен маршрут до площадките. Предвижда се и ново озеленяване и зелени огради в зоната, предмет на разработката. Не се предвижда допълване с дървесни видове, запазват се съществуващите. Ще има парково осветление.

Още новини

loading...

Един коментар по “Обновяват “Осми март” със 100 бона в Димитровград

  • Браво на Димитровград не е като Хасково, който с тоя заспал кмет става селище със затихващи функции – никакво развитие, никакви инвестиции, никаква работа за града, само тъпи прояви отпреди 100 години

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.