1200 танцьори в пъстро дефиле за “Хайдушка софра” в Хасково

Хасково
Фестивал

Близо 1200 танцьори от 56 колектива от региона и страната участват в четвъртото издание на фестивала за български хора и танци „Хайдушка софра” в Хасково.

Вече по традиция фестивалът бе открит с пъстро дефиле на участниците в центъра на областния град. Всички се събраха на площад “Свобода”, откъдето тръгна и дефилето, покрай театъра към зала “Дружба”.

Фестивал

На бул. “България” до Бизнесцентъра чакаха рокери, които съпроводиха дефилето, водено от девойки със знамена, до залата.

Пред “Дружба” се изви дълго хоро, а след това фестът с вдъхновител Мишо Кадиев, ръководител на клуба за български народни танци “Фъртуните на Мишо” започна в залата, където ще продължи до вечерта.

Още новини

loading...

6 коментара

  • Адмирации за метоприятието! Рядко се случват хубави неща в градчето ни.Много курви много нещо…
    Нека по често да има такива друвсания….

    • Винаги ли сте толкова отрицателен и кардинален. Като профи танцьор имате по- положително мислене. Отрицателно мислене и танцуване не е много профи.

  • Курва запек нема. Едва ли е от коментара Ми. И все пак – Нека едно хубаво събитие не обръщаме в клюкарник.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.