Регион

Баните е голяма община според норвежките стандарти

Минерални бани е голяма община според норвежките стандарти, каза кметът Мюмюн Искендер след завръщането си от северната страна.

Броят на общините в Норвегия е над 400, а най-малките наброяват 250-300 човека. Както Haskovo.info писа, кметът беше на обучителна среща за обмяна на добри практики в град Осло, Норвегия като член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България.

Имахме посещение и в парламента на Норвегия, където ни посрещнаха изключително добре. При тях политическата ситуация също е много интересна. От шест парламентарно представени партии, двете най-големи са в опозиция, а правителството е съставено от останалите четири, каза още Искендер.

Обучението се състоя в дните от 3 до 7 април. Темата на срещата бе „Обмяна на добри практики между асоциациите в областта на лобирането и в защита на интересите на местните власти, както и на новаторски подходи за предоставяне на услуги на общините”.

Сред акцентите в програмата бяха теми, свързани с реформа на общинско и регионално ниво, съвременни технологии и иновации за осигуряване на общински услуги, комуникационна стратегия и др. В обучителната среща взеха участие членове на Управителния съвет на НСОРБ. Те обмениха опит и практики, използвани от Норвежката асоциация на местните власти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
John
John
11.04.2017 17:36 17:36

въй, общината във фалит, нашия по чужбина се разхожда…

Анонимен
Анонимен
11.04.2017 18:50 18:50
Отговор до  John

норвегия не е в ЕС и има само 19 области

Back to top button