Спорт

Хандбалистките са №1 след страхотен финал срещу „Бъки“

Хандбалистките на „Хасково“ спечелиха историчека шампионска титла при девойките до 19 г., побеждавайки във финала „Бъки“ (Габрово) безапелационно с 32:23.

Срещата започна с минута мълчание в памет на починалата на 60 г. Снежана Тончева – майстор на спорта и постигнала големи успехи с хандбалния „Хасково“.

Хандбал

В редиците на „Бъки“ пък 19-ти рожден ден празнува Габриела Маркова, която бе зарадвана с цветя.

Нашите бяха по-добрият отбор в зала „Спартак“ и дръпнаха в резултата още в началото, като на почивката преднината им бе 18:10. През втората част доминацията на хасковлийки продължи и те заслужено се поздравиха с успеха.

Хандбал

Радостта след победата бе голяма, а след връчването на купата състезателки, ръководство и фенове изпаднаха в екстаз. Пукна и шампанско с което бе налято в златния трофей, от който победителките отпиха по глъдка. Това е първата шампионска титла за тези момичета.

Хандбал

Хасковлийки получиха купата и златните си медали от депутата Евгения Ангелова.

По-рано „Етър`64“ (Велико Търново) спечели малкия финал срещу „Ники спорт“ (Сливница).

В идеалната седмица на финалния турнир са Антония Симеонова („Хасково“), Мария Йорданова („Етър“), Мадлен Тодорова („Бъки“), Гергана Грозданова („Ники спорт“), Валерия Миладинова („Хасково“), Йоана Костова („Бъки“), Лили Стойчева („Хасково“).

Хандбал

Призът за най-полезен състезател заслужи хасковлийката Антония Димитрова, най-добър вратар е Ивон Дюлгерова („Бъки“), най-добър защитник – Маринела Панайотова, която е и голмайстор на отбора. Голмайстор на турнира пък е Мария Маслева от Панагюрище, която наниза 48 попадения.

Хандбал

Специална награда от президента на клуба Марияна Стаматова получи нашата вратарка Катерина Ванчева, която се справи блестящо, въпреки че това не е титулярната й позиция.

Хандбал

При закриването на турнира президентът на УС на Българската федерация по хандбал Росица Бакърджиева призна, че „Хасково“ заслужено е шампион и призова останалите отбори да тренират още повече.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
анбалис
анбалис
30.04.2017 19:48 19:48

номер 15 става и за сумо, няма ли треньори, това дете ще получи инфаркт, спрете го

Анонимен
Анонимен
06.05.2017 20:20 20:20

bravo samo napred

Back to top button