Регион

Арестуваха пиян турски шофьор за подкуп и буйстващ на паркинг

40-годишен турски шофьор е задържан в Свиленград за подкуп, съобщават от полицията.

На 20 май в 2 часа автопатрул на КАТ към управлението е спрял за проверка лек автомобил Фолксваген „Пасат”, шофиран от задържания. Водачът е тестван за алкохол с дрегер, който отчел наличие на 0,6 промила алкохол. Виждайки резултата, турският гражданин си подал паспорта, откъдето се подавали банкноти и заявил, че двайсетте турски лири и банкнотата от 2 лв. са за тях. В този момент бил задържан, а по случая е уведомен дежурен окръжен прокурор.

55-годишен турски гражданин е задържан за нарушение на реда и съпротива срещу орган на властта. На 19 май в свиленградската полиция е получен сигнал от служител на охраната на паркинг в квартал „Капитан Петко войвода” в града. Той съобщил, че на паркинга има пиян мъж, който буйства, вдига скандали и се саморазправя с водачи на паркирали автомобили.

Пристигналият на мястото автопатрул установил мъжа и му поискали документите за самоличност. Пияният влязъл в пререкания със служителите на МВР и започнал да ги блъска и дърпа за светлоотразителните жилетки. Оказал е и съпротива при задържането му.

36-годишен свиленградчанин също е арестуван в граничния град. Вчера мъжът е шофирал лек автомобил Опел и е спрян от автопатрула на булеверд „Стефан Стамболов”. Тестване с дрегер е показало, че водачът шофира с 2,93 промила.

Проверен е и мотоциклет „Kaier Motor“ с водач 31-годишен мъж от града, който бил без регистрационна табела. Същите действия са предприети и срещу 31-годишен мъж от село Българин, заловен да шофира лек автомобил без регистрационни табели.

44-годишен новозагорец пък е хванат в Димитровград да шофира лек автомобил Ауди с транзитна табела с изтекъл срок и не отговаряща на колата, внесена от Австрия без регистрационни табели. Возилото и табелите са иззети с протокол. Същото производство е образувано и срещу водач самокатастрофирал край село Клокотница с лек автомобил Мерцедес. Той се е движил с несъобразена скорост и се е блъснал в земен насип. Униформените полицаи са констатирали при справка, че 35-годишният мъж от село Ябълково управлява без книжка. Още двамата са хванати с мотопеди без регистрационни табели.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button