Любопитно

Ансамбли от България, Франция и Румъния на фестивал в Димитровград

300 танцьори от България, Франция и Румъния се включиха в Шестото издание на международния фолклорен фестивал „С танците на дедите ни“, който бе официално открит тази вечер на площад „България“ в Димитровград.

Фестът се посвещава на 70-годишнината на Димитровград и на 80 г. от рождението на хореографа Димитър Дойчинов.

Фестивал

В първия фолклорен концерт се включиха ансамбъл „Елица“ – Пазарджик, ансамбъл „Дорулетул“ – Туча, Румъния и домакините от ансамбъл „Звездица“ при читалище „Звездица – 2003“.

Фестивал

В неделя отново от 19 часа на пл. „България“ ще се представят ансамбъл „Загорче“ – Нова Загора, ансамбъл „Гингьой“ – Бедарийо, Франция и ансамбъл „Звездица“. В същия час в димитровградското село Добрич ще се изяви ансамбъл „Дорулетул“.

Фестивал

На 12 юни от 10:30 часа в Дневния център за деца с увреждания ще се представлят ансамблите „Дорулетул“ и „Гингьой“. Вечерта от 19 часа на пл. „България“ е концертът на ансамбъл „Иглика“ – Пловдив, „Дорулетул“, детска фолклорна група „Добричанче“ – Добрич и „Звездица“. От 19 часа в димитровградското село Радиево е концертът на ансамбъл „Гингьой“.

Фестивал

На 13 юни от 11 часа в ОУ „Пенчо Славейков“ ще се представи ансамбъл „Дорулетул“, който ще танцува и вечерта от 19 часа на пл. „България“ с ансамблите „Гингьой“ и „Звездица“.

Фестивал

Фестивалът е съпроводен и от Малък панаир на занаятите на площад „България“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button