Хасково

79 деца в Хасковско безплатно на забавачка

79 малчугани от детски градини в Хасковска област получиха безплатно образование през изминалата учебна година.

Заплащането на такси за детска градина е част от дейностите по инициативата „Готови за училище”, по която Сдружение „Шанс и закрила” е партньор на фондация „Тръст за социална алтернатива” за трета поредна година.

От региона в проекта участваха 7 детски градини: „Лилия“ – Димитровград, „Вихрогонче“ – с. Динево, „Радост“ и „Зорница“ – Свиленград, „Зорница“ – Симеоновград, „Ален мак“ – Харманли и „Елхица“ – Хасково.

„Готови за училище“ стартира през 2014 г. и се изпълнява на територията на цялата страна. Неговата цел е да изследва кой е най-ефективният подход за увеличаване на обхвата на деца от общностите в неравностойно положение в детските градини.

През първата година от проекта, освен заплащането на такса, родителите на редовно посещаващите деца получиха ваучери за храна и бяха включени в информационни сесии за ползите от образованието в ранна детска възраст.

Според предварителните резултати от проекта премахването на таксата води до повишаване на посещаемостта на децата в детските градини.

През 2016-2017 учебна година в проекта бяха включени 1 200 деца на възраст от 4 до 6 г. от 110 детски градини в България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button