Хасково

Китайци с бизнес интерес към черешите и лозята в Хасковско

Делегация от китайската провинция Фу циен прие областният управител Станислав Дечев, съобщават от областна администрация.

Китайските гости заявиха, че искат да развият контактите между Хасковска област и провинция Фу циен в областта на земеделието и по-конкретно в отглеждането на български сортове череши, вишни, други овощни видове и лозя. Гостите поискаха и преки контакти с български производители на гъби.

Делегацията бе водена от председателя на Народния конгрес на провинцията Чен Хуа, нейни придружители бяха членове на ръководството на Народния конгрес от Фу циен. Те проявиха интерес към възможностите за сътрудничество още в сферата на туризма и културата, както и инвестиции в региона.

Среща

Провинция Фу циен се намира в Южен Китай. Тя заема площ от 120 000 квадратни километра, населението й е 30 млн. души. 80% от територията й е планинска, две трети от нея са заети с гори.

Дечев представи потенциала на нашата област и пое ангажимент да осъществи контакти между хасковски производители и китайски фирми за износ на българска земеделска продукция във Фу циен. Освен това китайската делегация заяви огромния туристически интерес на своите сънародници към България и по-конкретно към археологическите, историческите и културните забележителности на Хасковска област.

Чен Хуа покани Станислав Дечев на традиционното търговско изложение в провинцията на 8 септември. Там се представят всички големи производители и търговци от Китай.
Двамата държавници си размениха протоколни сувенири и си обещаха съвсем скоро двустранните контакти да донесат и конкретни резултати.

Среща

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
30.06.2017 17:53 17:53

Дрън-дрън…

Анонимен
Анонимен
01.07.2017 9:53 9:53

И ко?

Анонимен
Анонимен
18.10.2017 17:08 17:08

И нищо. Освен ако не произвеждаш гъби.

Back to top button