265 места останаха свободни в гимназиите след второ класиране

Хасково
Матура

265 места останаха свободни в гимназиите в Хасковска област след втори етап на класиране за завършилите седми клас, съобщават от Регионалното управление на образованието.

Училищата, където има най-много свободни места са: СУ “Васил Левски” – Димитровград 10 места за Музика, СУ “Христо Ботев” – Ивайловград 13 Хуманитарни науки, СУ “Христо Ботев” – с. Караманци 12 Организация на дейностите на местата за настаняване, СУ “Св. Климент Охридски” – Симеоновград – 16 Софтуерни и хардуерни науки, ПГССИ “Христо Ботев” – Свиленград 16 Икономика и мениджмънт и 9 Механизация на селското стопанство, СУ “Неофит Рилски” – Харманли 10 Природни науки, ПГЕТ “Захари Стоянов” – Харманли 15 Телекомуникационни системи, ПГМЕТ “Стойчо и Кица Марчеви” – Хасково 16 Компютърни мрежи, ПГССТ – Хасково 10 Експлоатация на автомобилния транспорт.

В хасковската ПМГ “Боян Петканчин” пък има едно място в паралелката Математика с английски език, а в ГПЧЕ “Асен Златаров” вече няма свободни места.

Подаването на документи за участие в трети етап на класиране се извършва от 11 до 13 юли от 8 до 17 ч. Подаване на заявление за класиране по електронен път се осъществява на следните адреси: https://priem.mon.bg или https://7klas.mon.bg. Подаване на заявление за класиране на хартиен носител става в училищата-гнезда. При подаване на заявление на хартия задължително трябва да присъства родител.

Учениците могат да кандидатстват за приемане в неограничен брой училища, в които има свободни места. Броят на желанията за класиране не е ограничен.

Резултатите от третия етап на класиране за училища с прием след завършен 7 клас ще бъдат обявени до 17 юли. Записването на приетите ученици на трети етап на класиране е от 18 до 19 юли и се извършва в училището, в което ученикът е приет. Незаетите места след записването на учениците от ІІІ етап ще бъдат обявени в сайта на РУО на 21 юли.

От РУО обявиха и свободните места след първи етап на записване след завършен 8 клас.

Още новини

loading...

2 коментара

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.