Регион

ВУЗ открива приемна в Димитровград

Приемна за кандидат-студенти се открива в Димитровград, съобщиха на съвместна преконференция кметът Иво Димов и ректорът на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ проф. Галя Герчева.

Инициативата е резултат от сключен меморандум за партньорство между община Димитровград и ВСУ „Черноризец Храбър“. Такъв, кметът на Димитровград подписа неотдавна и с Технически университет – Варна. На пресконференцията Димов заяви, че това е първа крачка в по-тясно двустранно партньорство и перспектива за разкриване на филиали на двата ВУЗ-а. „Процедурата е доста тромава и често отнема немалко време. Включително минава одобрение на ресорните комисии към Народното събрание. За реализиране на идеята в пълнота обаче, е нужно налице да бъдат и необходимите предпоставки и интерес от страна на бъдещи студенти“, отчете кметът.

В рамките на пресконференцията ректорът на Варненския свободен университет представи възможностите за обучение, които висшето училище предлага за успешна реализация на младите хора от региона. Тя очерта конкретните предимства на университета, утвърдени през последните 25 г. – авторитетни национални и европейски акредитации, сертификация по ISO, обучение ориентирано към потребностите на студентите и нуждите на бизнеса. Над 1000 са възпитаниците на Варненския свободен университет от региона.

Деканът на факултет „Международна икономика и администрация“ доц. д-р Елеонора Танкова представи разнообразието от гъвкави учебни форми и специалности. Тя коментира тенденциите в развитието на икономиката и навлизането на новите технологии във всички сфери. Ето защо в портфолиото на университета присъстват специалности като бакалавърска програма „Дигитална икономика“ и магистърска програма по дигитален маркетинг и уеб дизайн.

Деканът на Юридическия факултет проф. д-р Петър Христов коментира водещата роля на университета в обучението в областта на националната сигурност, противодействието на престъпността и психологията.

Дейността на Центъра за професионално обучение към ВСУ „Черноризец Храбър“ представи заместник-ректорът по учебната дейност проф. д-р Валери Стоянов. Центърът предлага обучение по 40 специалности от 26 професии, както и възможности за валидиране на знания и умения, придобити по неформален път.

Информация за представените от университета програми може да бъде получена в новооткрития Изнесен център за кариерно консултиране и кандидатстудентски прием на ул. „Казинбарцика“ 8 в Димитровград.

Университета организира среща с възпитаниците си от региона тази вечер и планира такава през септември с представители на бизнеса, за да се локализират нуждите от квалифицирани специалисти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Fanki
Fanki
19.07.2017 20:04 20:04

Още едно безмислие Очертава се че от 7 000 000 население почти всички са висшисти с дипломи но не могат нищо да работят освен да пият кафе

Back to top button