Раждаемостта в Хасковско с исторически срив

Хасково
АГО

Исторически срив на раждаемостта се очертава да бъде отчетен през 2017 г. в Хасковска област.

От началото на годината ражданията в региона са 755, което е със 152 по-малко в сравнение със същия период на миналата година, сочи регистърът на раждаемостта на здравното министерство.

В същото време ражданията през 2016-а бяха най-малко за всичките години, през които се води регистърът на министерството.

Haskovo.info припомня, че новородените през 2016 г. в Хасковска област са 1465, което е със 224 бебета по-малко в сравнение с предходната година.

Още новини

loading...

12 коментара

  • Това е така, защото повечето жени предпочитат да раждат в Пловдив или други градове.И аз ако трябва да раждам пак никога не бих родила в хасковската болница отново.

  • ДОКАТО ЗАПЛАТИТЕ СА ПО 300-400 ЛЕВА А ДЕТСКИТЕ ПО 40 ЛЕВА ЩЕ Е ТАКА. АЗ ЛИЧНО ИМАМ ДВЕ ДЕЦА НО ИМАМ И ПО-ВИСОКИ ДОХОДИ А ХОРАТА С МИЗЕРНИ ЗАПЛАТИ НЕ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ДА ОТГЛЕДАТ ПО ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНО ДЕТЕ.

  • ДОКАТО ЗАПЛАТИТЕ СА ПО 300-400 ЛЕВА А ДЕТСКИТЕ ПО 40 ЛЕВА ЩЕ Е ТАКА. АЗ ЛИЧНО ИМАМ ДВЕ ДЕЦА НО ИМАМ И ПО-ВИСОКИ ДОХОДИ А ХОРАТА С МИЗЕРНИ ЗАПЛАТИ НЕ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ДА ОТГЛЕДАТ ПО ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНО ДЕТЕ. ЗА ДА НЕ НАМАЛЯ НАЦИЯТА ТРЯБВА ДА ИМАМЕ ПОНЕ ПО ДВЕ ДЕЦА А ЗА ДА СЕ УВЕЛИЧАВА ПОНЕ ПО ТРИ АЛА ТРЯБВА И ДА СЕ ПОМАГА НА ХОРАТА ЗА ТОВА

  • От родените деца 80% са цигани и по-малко турци.Е,те това е Хасково!Да живее ББ,ЦвЦв К..рН и всичките боклуци корали до това дередже – децата навън и помагат на родителите си,защото те са на фотосинтеза.

  • Да има как ив болницата Хасковлий да не ходят.Бях свидетел на обиди към една жена от сърдечна докторка,като чели пациентката беше виновна,че е болна,тя сигурно се епоболяла още повече,Защо не направим и ние сдружение на пациентите за защита от некоректни и некадърни печелбари.Те са търговци и така са рргистрирани,

  • Първото си дете родих в Пловдив, и то в държавна болница, без да платя една стотинка, тук на родилките и техните мъже се гледа като на банки, и второто смятам да родя там… Само за сравнение – там ни казаха, че и да си забравим направлението, няма проблем, на другия ден може да се даде, а тук моя приятелка е върната от родилното посред нощ, защото нямала направление…..

  • Тази информация ме навява на мсълта че ЧЕРНИЛКИТЕ от РЕПУБЛИКА вече ползват ПРЕЗЕРВАТИВ И

  • Като пораснат тия бебета им кажете истината.Как сте говорили за тях като бройка-вашата скъпа играчка!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.