Любопитно

Детски панаир с 9 работилници кани малчуганите в Димитровград

Тази година най-малките граждани на Димитровград ще бъдат зарадвани отново с приятни и интересни преживявания за празника на града, съобщават от пресслужбата на общината.

Най-големият детски фестивал Детски панаир ще гостува за първи път в Димитровград на 27 август с девет творчески работилници по повод честването на 70-тия юбилей на града. Деца и родители ще се радват на полудневна програма с напълно свободен достъп. Проектът се осъществява от Фондация Изиарт с подкрепата на Община Димитровград.

Работилници по тубизъм, кукерски маски, архитектура, стенопис, урбанистична игра, цветя от салфетки, сапунена работилница и научни експерименти ще правят децата в рамките на неделния ден от 10:30 часа в градината пред Исторически музей. Специално за събитието е изработена и игра в Историческия музей в града „Търсачи на съкровища“, която по един забавен начин ще запознае децата с културно-историческото наследство на Димитровград.

Детски панаир е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии). Проектът стартира с подкрепата на Фондация Америка за България, некомерсиален е и позволява на всички желаещи деца да се включат абсолютно безплатно в културно-образователните инициативи.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button