Свикват извънредна сесия заради ремонтите на училищата и забавачките

Хасково
Иван Рилски

Извънредна сесия на общинския съвет се свиква за 16 август с единствена точка в дневния ред – Финансиране на допълнителни непредвидени дейности, възникнали при ремонтите на двете училища и четирите забавачки в Хасково.

Haskovo.info припомня, че на сесията на 4 август кметът Добри Беливанов оттегли докладната без да обясни защо го прави. Според предложението общината трябва да плати 443 783 лв. за непредвидени ремонти по ОУ “Св. Иван Рилски”, ОУ “Шандор Петьофи” и детска градина №15 “Слънце”.

Към настоящия момент такъв вид работи са констатирани и извършени в “Шандор” – 159 188 лв., “Рилски” – 271 112 лв. и ДГ “Слънце” – 12 481 лв. Те не могат да бъдат разплатени от бюджета на проекта.

В сегашната докладна с вносител председателят на местния парламент Таня Захариева, тези суми не са посочени, но стана въпрос за тях. В още две сгради на детски градини също са извършени допълнителни ремонти.

Необходимите средства трябва да бъдат включени в разчета за капиталови разходи в общинския бюджет за 2018 г. Докладната предвижда и предварително изпълнение на решението, като целта е ремонтираните училища да бъдат разплатени и предадени в срок, така че децата да тръгнат на училище в тях на 15 септември.

Още новини

loading...

6 коментара

  • Предварително изпълнение за пари от бюджет 2018 ???? Алоооооуууу, опоскахте бюджета за 2017 и натиснахте тоя за следващата година ли бе????

  • Вие се изтрепахте да правите извънредни сесий а всичкото ви седи бе довършено.Тези училища докога ще се санират цяла година неможите да ги санирате. Се едно че ги стройте наново.Или ще са готови след две години когато мандатът ви изтече.Некъдърници.

  • Какво става и с ремонта на “Весели очички”? Яслата е до никъде, за сградата на градината да не говорим едва от няколко дни започнаха да работят там? Идва началото на новата учебна година, къде ще си водим децата, едно върху друго ли ще спят, къде ще се водят заниманията и въобще защо не се потърси отговорност от директорката защо всичко е на този хал? Защо не затвори още от юли и август поне два месеца да имат поле за действие, пълно безхаберие от нейна страна, сигурно защото е пред пенсия и не я интересува какво става?!

    • егати тьпия коментар- като че ли такива неща се решават от директорката,а не от “умниците” в общината,на които е подчинена.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.