Нова глоба за Георги Иванов заради ремонта на стадион “Хасково”

Хасково
Стадион

Агенцията за държавна финансова инспекция е наложила нова глоба на бившия кмет Георги Иванов, свързана с ремонта на стадион “Хасково”. Иванов обжалва наказателното постановление пред Хасковския районен съд.

Този път глобата е от 11 март 2016 г. в размер на 1000 лв. за нарушение по чл. 25, ал. 10 от Закона за обществените поръчки. Става въпрос за откритата обществена поръчка от 11 юни 2014 г. за ремонта на стадиона, обхващащ административната сграда, сграда под козирката, външни тоалетни, разположени до часовниковата кула, игрище, трибуни, входове и огради с прогнозна стойност 998 892 лв., без ДДС.

В крайна сметка съдът намира, че съгласно закона, когато избраният критерий е икономически най-изгодна оферта, възложителите нямат право да включват критерии за подбор като показатели за оценка на офертите. Така хасковските магистрати потвърждават глобата от 1000 лв. за Георги Иванов, като решението може да бъде обжалвано пред Хасковския административен съд.

Haskovo.info припомня, че в началото на септември районният съд намали друга глоба за Георги Иванов от 500 на 200 лв. Тук нарушението, свързано с ремонта на стадиона, бе за нарушение на Закона за счетоводството. За същото нарушение по-рано съдът е отменил глобата за тогавашния главен счетоводител Живка Делчева.

Още новини

loading...

10 коментара

 • Тва всеки ден ли за едно и също ще слагате глоба.Би трябвало и сегашната управа да глобите даже и има за какво. Те постояно са в нарушение.

 • Тези които искаха “Хасково” да играе в “А” група, те да платят глобите на Иванов понеже глобите са защото спешиха набързо ремонта и не спазиха закона, за да може отбора да домакинства на нашия стадион. В Хасково и спортните хора са като всички останали – когато много искат нещо ще вдигнат шум до небесата, но когато трябва да отстояват позиция се крият като мишки. Трябваше Иванов да им тегли по една майна и да ходят да ритат в Любимец. И без друго станаха за резил в “А” група

 • Да не забравяме, че стадиона трябваше да бъде готов за 1 месец, за да могат нашите “велики” футболисти, попаднали случайно в А група, да имат място за срещите си съгласно изискванията на БФС. И ако не беше Иванов наистина щяха да ритат някъде на майната си – сега като си мисля, това е бил по-добрия вариант. Човека направи чудеса, за да имаме стадион и вместо да го подкрепят в тези му усилия, даже и спортягите се изхлузиха като пръдня из гащи и не обелиха и дума да защитят Иванов и най-вече идеята “Хасково има отбор в А група”. Типично за хасковлии. Сега с дядката Беливанов, който не си мърда пръста за нищо в тоя град, дано сте щастливи! Хак ви е.

 • Благодарение на него имаме стадион сега хората трябва да му благодарят .А не да се крият. Ха ми кажете сегашните управници и най вече Белииванов какво е направил за тоя град.

 • Ако питате мен на Хасково изобщо не му трябва стадион В града имаше футбол в ония години когато имаше 3 отбора СПАРТАК – ДНА и СЕПТЕМВРИ И трита отбора бяха в Б група По късно имахме отбор който бе и в Агрупа Спомням си най напред се именуваше АШИКА после го преименуваха КАНЕВ и накрая ХАСКОВО Тогава стадиона се пълнеше и пукаше по шевовете Сега е ВЯТР работа само се харчат ПАРИ

 • Народен съд за недоносчетата от ГЕРБ!!!
  ХЕМ НЕУКИ,ХЕМ ЗЛОБНИ И ОТМЪСТИТЕЛНИ!!!
  РАЗСИПАХА ХОСКОВО И ДЪРЖАВАТА!!!

 • Един свестен кмет имахме и направиха всичко възможно да го махнат. Сега градът тъне в боклуци. Ако пък тръгнеш да търсиш работа, непременно трябва да търсиш протекции на някой некадърник от ГРОБ.

 • Господ е наказал ГЕРБАДЖИИ още по рождение и ги е глобил с мозъчна недостатъчност до живот

 • Герб са събрани най простите хора който с рушовет са си изкарвали дипломи.Най – безмозъчните хора. Некъдърници.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.