Хасково

Пуснаха бели гълъби в небето за началото на учебната година

Над 23 000 деца прекрачиха училищния праг в Хасковска област на 15 септември. Училищата в региона са 77.

Първолаците са 2143, а само в община Хасково в първи клас са 911 деца.

В пет димитровградски училища ремонтите продължават и през учебната година, както и в началното училище в Свиленград. От Регионалното управление на образованието допълниха, че ремонтите няма да затруднят учебния процес.

В хасковските училища годината бе открита тържествено с пожелания за много здраве и успехи. Във всички училища в община Хасково са разположени кутии за дарения “Подари надежда вместо цвете за …”.

15 бели гълъба пуснаха в небето в ПГДС „Цар Иван Асен втори“

Над 600 ученици започнаха учебната година в хасковската Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен втори“.

Училища

Четирите паралелки след 7 клас са запълнени, както и двете след осми клас.

Учениците и преподавателите бяха поздравени от директора Мариела Златева. Приветствия от името на зрелостниците отправи Бонислава Димитрова, а от името на осмокласниците – Васил Грозев.

В края на тържеството в небето полетяха 15 бели гълъба. В двора на гимназията бяха разположени кутии за дарения за четирите болни деца в рамките на инициативата “Подари надежда вместо цвете за …”.

882 гимназисти започнаха учебната година в Езиковата

882 ученици започнаха учебната година в хасковската Езикова гимназия „Асен Златаров“.

Училища

Осмокласниците в гимназията са 182, като всички бяха почерпени с бонбони от зрелостниците.
Гимназистите бяха приветствани от директора Деян Янев, зам.-кметът Милена Трендафилова и председателят на училищното настоятелство Асен Костадинов.

Училища

От името на абитуриентите поздрав отправи Гергана Тенева, а от името на осмокласниците – Мария Николова, която е с най-висок бал. Музикален поздрав изпълни певицата Дария Боева.

В гимназията има разположени кутии за дарения за четирите болни деца.

7 нови паралелки прекрачиха за пръв път прага на Гимназията по туризъм

С общо 7 новоприети паралелки осмокласници и деветокласници старитира новата учебна година в Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“.

Ученици

С „Добре дошли“ ги посрещна цялото училище, а директорът на гимназията Пенка Георгиева им пожела да надминат с успехите си досегашните възпитаници. Учениците на Гимназията по туризъм се изявяват с уменията и знанията си и в други страни по време на ежегодните международни практики, в които участва училището, подчерта Георгиева. Тя пожела на всички ученици и учители една ползотворна, успешна и благодатна учебна година.

Ученици

Приветствие от името на кмета Добри Беливанов отправи главният експерт по образование в община Хасково Катя Терзиева.

Аплодисменти и много усмивки с изпълненията си предизвикаха малките гости на тържеството от подготвителна група „Делфин“ на детска градина № 3 „Зорница“. С танци в тържеството се включиха възпитаници на Гимназията. По традиция всички ученици прекрачиха прага на училището, посрещнати с пита и мед.

Гимназията по туризъм подкрепи кампанията „Подари надежда вместо цвете“. В коридорите бяха поставени кутии за дарения за лечението на четирите деца от Хасково.

Дариха на ПМГ „Боян Петканчин“ терен за изграждане на екокласна стая

Договор за безвъзмездно прехвърляне на имот получи в първия учебен ден ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ от областния управител Станислав Дечев.

Ученици

Документът е за терен от над 2,5 декара, върху който ще бъде изградена първата екокласна стая в областта.

Областният управител е бивш ученик на ПМГ и призна, че първият учебен ден в Природо-математическата гимназия винаги е бил много специален за него.

Ученици

Този имот до вчера беше собственост на областна администрация, от днес вече е на ПМГ. След много месеци упорита работа успяхме да направим така, че на този терен съвсем скоро да се осъществи една ваша иновативна идея. Тук ще бъде изградена първата екокласна стая в областта. Вярвам, че това ще помогне още повече на учебния процес, на усвояването на природните науки и на синхрона между модерните технологии и екостандартите на съвременния свят, посочи Станислав Дечев. Той изрази увереност, че гимназията ще продължи да бъде лидер не само в региона, но и в България.

На тържествената церемония присъства и главният архитект на община Хасково Деляна Панайотова. С молитва за здраве и благополучие и с празничен водосвет започна новата учебна година. А най-малките ученици на ПМГ бяха посрещнати с лакомства.

Ученици

669 прекрачиха училищния праг във ФСГ „Атанас Буров“

669 ученици започнаха годината във Финансово-стопанската гимназия „Атанас Буров“.

Ученици

В седемте паралелки от новия прием на гимназията са 180 ученици, а зрелостниците са общо 146. Хубавото тържество включваше поздрави от големите ученици към по-малките и китка народни песни.

Всички бяха приветствани от директора Цанко Цанков. Поздрави отправиха изпълнителният директор на фондация „Атанас Буров“ Владимир Ташков и Теодора Иванова, представител на община Хасково.

Сред много поздравителни адреси бяха и тези от министъра на образованието и университетите, с които гимназията е в партньорски отношения.

Ученици

167 първокласници прекрачиха прага на обновеното ОУ „Св. Иван Рилски“

Близо 1 000 ученици прекрачиха прага на ремонтираното основно училище „Св. Иван Рилски“ в Хасково днес. 167 от тях са първокласниците.

Иван Рилски

Сградата на училището, чиито възпитаници през миналата година учиха в други училища, е напълно ремонтирана с над 3,7 милиона лева. Първият учебен ден се превърна и в откриване на сградата. Вероятно заради това тук присъстваха кметът Добри Беливанов, областният управител Станислав Дечев, началникът на управлението по образование Красимира Джисова, депутати и омбудсмана Мая Манолова.

В словото си градоначалникът благодари на заместника си Евгени Консулов, който е ръководил екипа по санирането на сградата, но самият Консулов бе сред публиката, а не сред официалните лица.

Възпитаниците на училището представиха програма като поздрав за съучениците си, а гостите ги поздравиха. В ОУ „Св. Иван Рилски“ има най-много кутии от кампанията „Подари надежда вместо цвете“, в която децата даряват пари вместо да купуват цветя за учителите си. Тук те са общо 41. Много от тях освен дарение, донесоха и букети за преподавателите си.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Митю Клявката
Митю Клявката
15.09.2017 16:33 16:33

Тююуу,язък за гълъбчетата хищните гербери живи и в полет с перата ще ги.изядат

Анонимен
Анонимен
15.09.2017 17:01 17:01

Бреййй не написаха и думичка кво казал кмета, колко пъти кихнал, колко пъти мигнал……. Що така, той освен да срича и реже лентички друго аслъ за града не прави

кака Мара
кака Мара
15.09.2017 19:11 19:11

Той много добре осъзнава че е КМЕТ-ПАЛЯЧО!!!!Ама внучета има завалията па и те локум и баклава ядат……

quest_385 каза
quest_385 каза
15.09.2017 21:56 21:56

В дървото много ученеци бе –-600 човека Ма тва много дърводелци бе като завършат какво ще работят то вече всичко е с пластмасова и алуминиева ДОГРАМА Алоооооо МАРИЕЛА съобразяваш ли се с това и мислиш ли какво ще работят тия КАЛПАЗАНИ или не ти пука––– В ПМГ пък Областния Дечев дарил 2,5 дка земя за екокласна стая Така фраза не бях чувал но някой подсказа че това е нещо подобно на ОПИТНО ПОЛЕ –имаше такива при СОЦА Абе ДЕЧЕВ те не знаят какво е лопата кирка тесла мотика те цяла лято се мотат по улиците с кафе бира може и тревички да –––– ти им правиш ЕКО КЛАДСНА СТАЯ

Back to top button