Регион

Борят безводието в Маслиново с два каптирани извора

С пускането на вода от два каптирани извора ще се бори безводието в хасковското село Маслиново, става ясно от докладна на кмета Добри Беливанов за октомврийската сесия, по която общинският съвет трябва да даде съгласие.

За водоснабдяването на село Маслиново, през 1998 г. са каптирани два извора „Дядо Жекова чешма“ и „Горелкова чешма“. Водното количество, което ще се осигурява от двата каптирани извора за задоволяване на потреблението, необходимо за Маслиново е 1.13 литра в секунда.

Необходимото водно количество за снабдяване на Маслиново през цялата година ще може да се осигурява от двата каптирани извора, от които водата постъпва по гравитачен водопровод в черпателен резервоар на помпена станция Втори подем.

В периода на засушаване от септември до декември, когато дебитите на изворите значително се понижат, ще се включва сондажния кладенец, за който има издадено разрешително за водовземане от Басейнова дирекция – Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
пеперуда
пеперуда
22.10.2017 12:03 12:03

В едно училище пък цяла седмици беше пълна суша от към зло! Суша на заяждания, суша на крясъци, суша на неадекватни заповеди, суша на интриги, суша на тормоз, суша на грандомания. Абе с една дума пълна суша. Всички бяха оставени да работят на спокойствие и да си гледат работата, а не да тичат и да угаждат на главната. Там се надяват сушата да продължи! Лошо, че пълноводието се задава. Като се върне оная Бясната ще ги сбърка и заради седмицата, в която я нямаше!

кандидат гербаджия
кандидат гербаджия
22.10.2017 12:34 12:34

Беливанов да си ходи!!!!!
Малоумник!!!!За заплатата си треперя!!!!
Никога не съм гласувал за ГЕРБ,ама ако ни отърват от МУМИЯТА СТАВАМ ФЕН НА ГЕРБ!!!!

Салимето
Салимето
22.10.2017 15:06 15:06

Дедо е пич!!!Стигат писа против него!!!!
Давай дедоооо!!!!
ВТОРИ МАНДАТ ЗА ДЕДО, НАПУК НА ГЕРБ!!!!?

ФЕН
ФЕН
22.10.2017 16:23 16:23

Аз също не съм фен на ГЕРБ,но заради ДЯДОВАТА оставка ставам.Недей ни пропилява времето …Чудно ми е как лягаш и как спиш,след като хората не те харесват .Един твой приятел преди няколко месеца написа едно отворено писмо и приятелски те посъветва да се оттеглиш,този възпитан и компетентен човек,ти изтъкна всички причини за да те помоли за това ,а ти какво чакаш ,ГОСПОД ЛИ ДА ТЕ МОЛИ.

Царя на умниците
Царя на умниците
22.10.2017 17:14 17:14

А бе всички сте фенове на маките си. Да ва иба в боклуците

Кауна
Кауна
22.10.2017 17:15 17:15

Еи лъжци мрасни имало сондажи имаоло чешми тва село ниама да има вода беше казал един бивш кмет на хасково окрадаха парите сега ще има вода . Гербаджи сасипахте даржавата чао маслиновски тикви .

Fanki
Fanki
22.10.2017 19:41 19:41

Борели се за водата Кой са борците каква категория са какъв е екипа им Как така с ПЕХЛИВАНЛЪК ще дойде вода не разбирам До Маслиново е Устието на язовира Г Войводино ако искаха управляващите отдавна да са решили въпроса с водата на двете села Да ама парите отиват в нечии касички

Back to top button