Регион

Протест за орязани заплати в болницата в Димитровград, управителят напуска

Основно медицински сестри излязоха днес на протест пред димитровградската болница „Света Екатерина“ заради орязаните им заплати.

Протестиращите недоволстват, че от 2015 г. не са получавали пълен размер на заплатите си, а взимат между 250 и 300 лв. месечно. Те са изпратили и писмо, под което са се подписали 105 работещи в болницата, адресирано до общинския съмет, кмета, здравния министър и омбудсмана на България. Медиците настояват за спешно решаване на проблемите в сектора.

Протест

Протестът идва на фона на опитите за стопяване задълженията на общинската болница.

Управителят на МБАЛ „Св. Екатерина“ д-р Матей Матеев заяви пред Haskovo.info, че вече е подал заявление да бъде сменен на поста. Договорът му пък е изтекъл през лятото.

Д-р Матеев отчете, че за последните 3 г. задълженията на болницата са стопени от 4 млн. лв. на 1.2 млн. лв. Въпреки това финансовото положение на болницата не е добро, като наскоро фирма е запорирала болнични сметки. Управителят призна, че понякога не стигат пари за заплати, а и някои отделения нямали заработка.

Д-р Матеев допълни, че напуска, защото за последните 3 г. в тази напрегната обстановка е прегорял и използва термина „бърнаут“.

По-късно от общината обявиха, че болницата ще заведе иск в хасковския съд срещу Здравната каса за заработени и неизплатени над лимита около 150 000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Желю Желев
Желю Желев
23.10.2017 15:15 15:15

Бойко ни докара до туй дередже!!!!Съсипа Държавата!!!Ама ние го траем!!ХАК НИ Е!!!

Back to top button