Регион

Вдигнаха 13 стари коли в Димитровград, остават още 45

Продължава мащабната кампания, която община Димитровград предприе от началото на юли по разчистването на стари автомобили, които не са в движение и стоят безстопанствено на общински терени, съобщават от кметството.

При обходите на комисията от специалисти от отдел ИДОСВ, съвместно с представители на общинска полиция са констатирани и залепени 105 уведомяващи стикера на подобни автомобили. На 60 от тях е изтекъл срока и са разчистени от местата на които са били.

47 собственици са предприели сами действията по премахването им, а 13 са преместени принудително от репатриращия автомобил на ОП ОКПДО и са закарани на наказателния паркинг на ул. „Вилхем Пик“. Оттам в рамките на няколко дни собствениците са си потърсили излезлите от движения автомобили и след заплащане на необходимите разходи по репатрирането и престоя на паркинга са си ги прибрали. Към момента са останали само два автомобила на наказателния паркинг, които предстои да бъдат прибрани от притежателите им.

Има още 45 автомобила в занемарено състояние, които са в констатирано неправомерно пребиваване в обществена зона и тече срокът за преместването им.

Припомняме, че изоставените автомобили извън движение ще бъдат репатрирани на паркинга на ул. „Вилхем Пик“ и ако в период от 14 дни не бъдат потърсени могат да бъдат предавани за разкомплектоване. Освобождаването на автомобила се извършва, след като собственика заплати разходите по принудителното преместване и съхранението на автомобила.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Иван
Иван
06.11.2017 16:39 16:39

А в Хасково кога ще се проведе такава акция?

Back to top button