Хасково

Ремонтират постамента на Богородица за 48 000 лв.

Вече е готова документацията за обществена поръчка за ремонт на постамента на статуята на Света Богородица на стойност 48 127 лв., съобщават от кметството. Парите са заложени в общинския бюджет.

Параклисът под монумента е затворен от края на миналата заради падащи плочки от постамента. Хасковлии продължават да негодуват в социалните мрежи, че ремонтът не започва. От общината уверяват, че документите са изпратени в Агенция за обществени поръчки и се очаква до следващата седмица поръчката да бъде публикувана на сайта на общината.

Има получени оферти от Петър Александров (син на автора на статуята, притежаващ авторските права) за цялостно обследване, почистване и фугиране на монумента за 25 946 лв., така също за хидрофобизацията на фигурата за 14 560 лв. Двете дейности са наложителни според скулптура и строителните специалисти защото в момента през фигурата преминава вода, която се стича в параклиса в основата.

За да се извършат тези дейности технологията изисква темперарутарата да е над 18 градуса и да не вали. До пролетта се очаква да приключи процедурата на обществената поръчка за избор на изпълнител на ремонта на постамента. Идеята е двете дейности да се извършват паралелно, защото и за двете е необходимо изграждането на скеле около монумента.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
иvan_DRAGANOV
иvan_DRAGANOV
31.01.2018 21:38 21:38

БАТѝКАТА БОЙКО беше казал някъде ––-Това което Т Живков е построил ние не можем да поддържаме В хасково пък това може да звучи така Това Което Г Иванов направи ние Герберите също не можем да поддържаме СПРАВКА –горния репортаж БЕЛИВАНОВ и шайката ГЕРБЕРИ около него това е богохулство бе как не ви е СРАМ вие християни ли4 сте бе АБДАЛИ Та това е БОЖИЯТА МАЙКА бе

Християнин
Християнин
01.02.2018 7:26 7:26

Така го е построил Иванов, с годност 10 години. Разпада се вече. Обясняват ти хората че почва ремонта. Ти кво искаш кмета и заместниците му че дори и съветниците от ГЕРБ да идат да подпират падащите плочки ли?

Райчо
Райчо
01.02.2018 9:17 9:17

За справка лепена на гнаис за труд+материали и скеле около 30-40лвм2.С тези пари дето искат да усвоят ,трябва да се направят 1200м2,не знам как ги сметнаха.И пак чувам противната дума измислена от Герб за крадене на пари“ОБСЛЕДВАНЕ“

quest_385 каза
quest_385 каза
02.02.2018 12:23 12:23

Съгласен с този по горе нарекъл се ХРИСТИЯНИН гербаджиите от общината да отидат и да ПОДПИРАТ Те аслъ друго не върщат а може и ДЕЛЯНЧО да ПОМАГА

Back to top button