Хасково

„Мартеничка с кауза“ за деца вече в областна администрация

Благотворителният базар „Мартеничка с кауза“ вече е открит в Областна администрация.

На него в продължение на три дни ще се продават мартенички в помощ на децата с онкологични заболявания. Инициативата е на учениците и преподавателите от хасковската ПГТ „Александър Паскалев“ и е част от Националния конкурс „Мартеничка с кауза“ на Националния научен експедиционен клуб ЮНЕСКО, част от проекта „Култура за всички деца“.

Базар

Ученици от 10 б клас на ПГТ направиха в часовете по практика кексчета с цветовете на мартеници. Нарекоха ги „най-сладките мартеници“ и веднага организираха базар в училище, защото няма как да стоят до другия базар. 11 б клас пък изработиха мартеници в училище и вкъщи и после лично се заеха с благотворителната им продажба, като посетиха РУО и хасковска фирма. Сред нетрадиционните мартеници се открояват и меденките мартеници, изработени от 11 г клас.

Освен мартениците, които се предлагат в областна администрация, благотворителен базар ще бъде организиран и в училище.

Областният управител на Станислав Дечев адмирира идеята и изрази пълната си подкрепа за благородната кауза. Той благодари на учениците за тяхната съпричастност, на преподавателите за това, че възпитават хора с добри сърца и на всички гости, които ще подарят здраве на онкоболните деца. Дечев благодари и на търговците от пазара за мартеници в Хасково, които също се включиха спонтанно в инициативата и подариха ръчно изработени маретници, детски и традиционни символи на пролетта.

Базар

Директорът на гимнацията по туризъм Пенка Георгиева съобщи, че само за няколко дни учениците са изработили над 1700 мартеници. Нито за момент не сме се колебали да се включим в тази инициатива и се радваме, че наш партньор е областният управител и администрация му, подчерта Георгиева.

Гости на откриването и първи клиенти на базара бяха началникът на РУО Христина Боева, представители на НАП Хасково, преподаватели и родители. От НАП съобщиха, че всички техни клиенти утре ще получат #мартеничка с #кауза.

Областният управител Станислав Дечев купи първата мартеница от благотворителния базар за администрацията си. „Мартеничка с кауза“ продължава до 3 март.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ИНА
ИНА
28.02.2018 13:02 13:02

Моля, ако обичате оправете си заглавието в статията !

Маргарита
Маргарита
28.02.2018 13:37 13:37

Поздравления за прекрасните деца! Нека има повече подобни инициативи!

Back to top button