Регион

Още катастрофи с пияни шофьори в Хасковско

ИлюстрацияНесъобразена скорост и алкохол са причинили пътно произшествие вчера в Харманли, съобщават от пресслужбата на полицията.

В 0,30 часа на улица „Г. М. Димитров“ 23-годишен водач на лек автомобил Мерцедес е шофирал с несъобразена скорост, при което се е ударил в метална врата и дърво на улицата. Тестване с дрегер отчело 2,25 промила алкохол в кръвта му. От удара са пострадали возещите се в колата 26-годишен младеж и 21-годишно момче от града, които са с повърхностни наранявания по главите. Прегледани са и са освободени за домашно лечение. Водачът е задържан до 24 часа, образувано е бързо производство.

2,27 промила алкохол причиниха катастрофа в Димитровград. Вчера в 1,30 часа на улица „Хасковска“ е станала катастрофа между товарен автомобил Нисан, управляван от 39-годишен мъж от града, употребил алкохола. Той е ударил последователно намиращите се и извършващи работна дейност на платното 34-годишен работник по чистота и цистерна Мерцедес с водач 68-годишен мъж. От удара е пострадал работника, който е с комоцио, без опасност за живота. Виновният водач е задържан по образуваното бързо производство.

Вчера в 17 часа в тополовградското село Хлябово е станал инцидент на улица „Св. св. Кирил и Методий“ с трактор „ТК-80 Булгар“ с ремарке, управляван от 74-годишен мъж от селото. Вследствие на големия наклон, водачът е загубил контрол над управлението и се е преобърнал в дере до пътя. От удара мъжът е с травма на шиен прешлен и комоцио. Настанен е в МБАЛ-Хасково с опасност за живота.

Неспазена дистанция е причинила катастрофа вчера в Ивайловград. В 19,50 часа на улица „Армира“, 36-годишен мотопедист с „Емеишан ЕМС-50“ се е движил зад лек автомобил БМВ, управляван от 48-годишен ивайловградчанин. Мотопедистът не е спазил дистанция и се е ударил в задната част на колата, чийто водач е предприел намаляване на скоростта. От удара, водачът на мотопеда е с охлузно-контузни рани по лицето, десния крак и ръцете, без опасност за живота. При тестване с дрегер, при водачът на леката кола е отчетено наличие на 0,11 промила алкохол.

Бързо производство срещу пиян водач е образувано в Свиленград. В ареста до 24 часа е задържан 53-годишен румънски водач на товарен автомобил Волво с прикачено ремарке, движещ се от Свиленград за село Миладиново. Шофьорът е загубил контрол над колата и е преобърнал товара си – дървени трупи. Тест с дрегер отчел наличие на 1,42 промила алкохол. Отказал е да даде кръвна проба, задържан е до 24 часа. Също с полицейска мярка в свиленградския арест е и 50-годишен гръцки гражданин, хванат да шофира с 1,72 промила. За същото нарушение на закона в димитровградската полиция е 38-годишен мъж с 1,46.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button