Хасково

В Първа поликлиника имунизират безплатно срещу коклюш бременни жени

В ДКЦ 1 – Първа поликлиника в Хасково е разкрит кабинет за безплатна имунизация срещу коклюш на бременни жени между 27 и 36 гестационна седмица, съобщават от здравното министерство.

Имунизационният кабинет работи от понеделник до петък между 8 и 12 часа, като от ведомството препоръчват преди посещение да се позвъни на телефон: 038 66 52 38 за уточняване на подробности и получаване на допълнителна информация, свързана с имунизацията. Това ще става в АГ кабинет №19 на третия етаж.

Подобни кабинети вече има разкрити във всички 28 областни града на страната. От РЗИ – Хасково коментираха пред Haskovo.info, че през последните дни е имало запитвания от бременни жени.

Имунизацията срещу коклюш на бременните жени е еднократна, препоръчителна и безплатна и се извършва с комбинирана ваксина срещу дифтерия, тетанус и коклюш (ацелуларна компонента) с намалено антигенно съдържание, допълват от министерството.

С новите промени вече има възможност задължителната основна имунизация при новородени да се провежда от навършване на 6-седмиична възраст.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button