Хасково

Ученици съчетават традицията със здравословно хранене, издават книга с рецепти

Визитата в ЧехияС нови знания за здравословното хранене, борбата със затлъстяването и хранителните разстройства се завърнаха от Чехия група ученици и учители от Професионалната гимназия по туризъм. Визитата им в град Всетин бе по проект, по който партньори на хасковското училище са школа от Турция, Италия, Полша, Чехия и Германия.

Участниците имаха възможност да се докоснат до културата и традициите в храненето, включиха се в различни спортни дейности, организирани от домакините, посетиха исторически и културни забележителности в Прага и Всетин.

Хасковските ученици представиха издадения от тях вестник за здравословния начин на живот. Така, общувайки на английски език, учители и ученици създадоха нови приятелства.

В рамките на този международно образователен проект, който ще продължи до май следващата година, учениците имат възможност да се включат в изготвянето на книга с традиционни рецепти за здравословно хранене, фотоизложба, филмов конкурс за местни ястия, ръководство за четене и разбиране на етикетите на храните.

Предстои да бъдат осъществени още визити в Германия, Полша и Италия. Хасковската гимназия ще бъде домакин на работна среща през февруари 2014 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Jane
Jane
18.02.2013 10:38 10:38

eee super sme 🙂

Back to top button