Хасково

Пътуваща изложба на „Европеана“ идва в Хасково

Библиотеката, архивХасково е сред 8-те града , в които гостува изложба на „Европеана “– дигиталната библиотека, архив и музей на Европа.  Тя ще бъде открита в петък в Регионалната библиотека „Христо Смирненски”.

Надсловът на експозицията е ”Близки във времето и пространството”. Той   олицетворява силата на културното наследство да свързва хора и места независимо от време и граници.  На таблата са показани прецизно  подбрани културни символи на всеки  от осемте български града, които  подканват  посетителите да потърсят повече информация за тях на сайта на „Европеана”.

Изложбата показва също и европейски град – сроден на всеки от българските градове. За Хасково това е  Лурд във Франция, най-посещавания след Париж  световен център на поклонничество  пред светилището на Св. Богородица.

„Европеана” се финансира от Европейската комисия и министерствата на културата на 21 държави-членки на ЕС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button