Хасково

Доброволци от Хасковска област номинирани в национален конкурс

СОУ Паисий ХилендарскиКлуб „Доброволец“ към СОУ „Св. П. Хилендарски“ в Хасково е номиниран в  тазгодишния национален конкурс  „Доброволческа инициатива 2013“. Тяхното начинание е   финансово подпомагане на  пътуващи ученици от социално слаби семейства чрез закупуване на карти за автобуса. Това са 6 ученици от VI, VIII, IX, X клас, а осигуряването на пътните разходи е сериозна подкрепа за техните семейства, обясняват доброволците с ръководител педагогическия съветник  Мария Кунчева.

Конкурсът е обявен от  Фондация Лале и Националния алианс за работа с доброволци. В него са номиниран и Центърът  за работа с доброволци, който  организира в хасковското ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ футболен турнир за учениците от втори до осми клас “ Детска европейска шампионска лига FARE 2013″.

В надпреварата участва и димитровградската фондация „Подари усмивка“ със своята инициатива „Да бъда доброволец“ . Основната работа на доброволците бе да посещават детското отделение на МБАЛ „Св. Екатерина“, където играеха с с малките пациенти, четяха им  приказки, рисуваха заедно.

В конкурса са предложени общо 55 инициативи, осъществени в 32 населени места.  Отличените организации ще получат сертификат и материална награда във форма на инвестиция в развитието на доброволческото движение. Церемонията за обявяване и връчване на наградите ще се състои в началото на декември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Учител
Учител
18.11.2013 15:09 15:09

Агронома-пед.съветник Мария Кунчева да се грижи за безопасността на децата в училището, които са подложени на жестока агресия от техните съученици, вместо да се пъчи с раздадените 6 транспортни карти на 6 ученика…Ами останалите??? Много от тях не могат да си купят закуска .. В училището редовно се крадат пари,ЖСМ-и и ученически пособия. Редовно има някъде спречкване или бой.. Къде е тогава Мария Кунчева???Явно съвместяването на длъжностите председател на Демократичен съюз на жените /смятай:женското БСП/ и пед.съветник в училището й идват много… Да напусне едната.. та да си гледа работата както трябва в другата.. То не бяха дрехи, топла леща и други измишльотини за бежанците..Та чак и учениците бяха впрегнати в тия инициативи..Ама карай да върви… нали трябва да се отчете някаква дейност!!!!

Гост
Гост
18.11.2013 16:12 16:12

Е, какво лошо да се учат децата да правят добрини, да проявяват съпричастност?

Анонимен
Анонимен
18.11.2013 20:06 20:06

С тая крадлива директорка…

Back to top button