Хасково

Спешно свикаха комисия заради опасността от грип по птиците

ИлюстрацияОбластният управител Добри Беливанов спешно свика областната епизоотична комисия, съобщават от областна администрация.

Това се наложи във връзка със Заповед на Изпълнителния директор на БАБХ поради констатирани огнища на Инфлуенца по птиците в Холандия, Германия и Великобритания и опасността заболяването да проникне на територията на страната ни от диви мигриращи птици.

На заседанието на Областната епизоотична комисия д-р Хърсев, главен епизоотолог при Областната дирекция по безопасност на храните запозна състава със заболяването и опасностите, които то крие след което се набелязаха мерки за недопускане на възникването на Инфлуенца на територията на област Хасково, с които ще бъдат запознати кметовете на общини, кметовете на населени места и кметските наместници в областта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button