Кладенци

Делян Добрев: До 3 месеца тръгва водата по новите съоръжения в Хасково

Ангажирам се до 3 месеца новите кладенци и водопроводи в Хасково да бъдат завършени, приети и пуснати в експлоатация. Това заяви днес депутатът от Хасково Делян Добрев.

ВиК – Хасково търси лаборатория да тества водата срещу близо 200 000 лева

Обществена поръчка за лаборатория, която да тества водата на Хасково обявиха от ВиК. Нуждата от това е заради наложения учестен мониторинг, обясни пред Haskovo.info управителят на дружеството Тодор Марков.

След посещението си в региона Борисов нареди да се проверят новите кладенци на Хасково

Проверка на изпълнението на допълнителното аварийно водоснабдяване на Хасково започва Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Тя ще се извърши по разпореждане на премиера Бойко Борисов, съобщават от правителствената пресслужба.

Вода

Забраниха водата в още две села заради уран в Хасковско

Заради превишени стойности на естествен уран от днес се забранява за пиене и готвене водата в симеоновградските села Свирково и Дряново, съобщават от Регионалната здравна инспекция в Хасково.

Прокуратурата прекрати разследването за водата, била безопасна за здравето. РЗИ: Забраната за пиене остава!

Районна прокуратура – Хасково прекрати наказателното производство за укриване на информация за наличието на високо съдържание на уран в питейната вода на Хасково, съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

Вода

Отпускат още 135 419 лв. за бутилирана вода на училищата и детските градини в Хасково

Докладна за компенсирана промяна по бюджета на община Хасково за предоставяне на средства за закупуване на бутилирана вода за питейни нужди за детски градини, училища, социални и лечебни заведения внася […]