Храна

Баща намери насекомо в храната на детето си от млечната кухня в Хасково

За насекомо в храната на детето си от млечната кухня в Хасково, сигнализира читател на Haskovo.info. Храната е взета от детска градина 18 „Осми март“, доставяна там от специализираната фирма.

Затвориха незаконен обект за продажба на сирене между Караманци и Минерални бани

Незаконен обект за търговия с храни е бил затворен от инспектори към Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково, съобщават от Българската агенция по безопасност на храните.

Зоопарк

Търсят доставчик на месо за 55 000 лв. за хищниците в зоокъта на Кенана

Обществена поръчка за доставка на месо за изхранване на хищни животни в Зоокът – „Кенана“ за нуждите на общинското предприятие „Екопрогрес“ обявиха от община Хасково.

Зоопарк

Събират коледни елхи за храна на животните в зоопарка в Хасково

„Подари Коледната елха – за някои животни тя е лакомство“, е мотото на кампанията, която община Хасково инициира след Коледно-новогодишните празници, съобщават от кметството.

Акция

19 144 храни и 529 кг. плодове раздадоха на над 600 нуждаещи се в Димитровград

„Димитровград подарява Коледна вечеря на човек в нужда“ завърши, съобщават организаторите на кампанията от гражданската инициатива „Аз съм Димитровград“.

Храна

Снимка на деня: Бъди човек

Благородни хасковлии се включиха в национална инициатива събраха и раздадоха хранителни продукти на десет нуждаещи се в общината. Сборният пункт беше във фоайето на Регионалния исторически музей.