Хасково

Хасковските фирми няма да минават на половин работен ден

Марио Бисеров показа незаконното според него постановление

Марио Бисеров показа незаконното според него постановление

В големите фирми в Хасково и областта нямат намерение да минават на половин работен ден заради икономическата криза, съобщи днес председателят на КТ „Подкрепа“ в града Марио Бисеров. По информация на синдиката такава идея има само в „Неохим“.

Бисеров събра регионалните медии днес, за да заяви мнението на КТ „Подкрепа“ за плана на правителството за икономическа стабилност и подкрепа и за постановлението на Министерски съвет за изплащане на 120 лева месечно обезщетение на работниците, които ще минат на половин работен ден. Според него планът „Станишев“ е провал, а постановлението е нелегитимно. Причината е, че то би трябвало да бъде обсъдено от Тристранния съвет за сътрудничество със синдикатите. „Подкрепа“ и КНСБ обаче са напуснали съвета още през декември и не са съгласни с това решение. В момента постановлението се обжалва в съда, заяви Марио Бисеров.

Основните доводи на синдикатите срещу постановлението са, че ако работникът баде съкратен след 3 месеца работа на половин щат, той ще получава обезщетение на база половин заплата, а трудовият стаж през този период също е на 50%.

40 000 души са спрели да плащат здравни осигуровки в страната в последните месеци, съобщи още Бисеров. Според него безработицата в страната е доста по-висока от официално обявената. Като причина той посочи, че хората, които трябва да се подписват като безработни в бюрата по труда всеки месец, са връщани от служителите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Doc
Doc
24.03.2009 20:21 20:21

da no i zaplati nyama. 🙁

Doc
Doc
24.03.2009 20:23 20:23

ot dva mesetsa ne polu4avame zaplati.rabota na korem i vinagi-davay-davay

Back to top button